|
| Author | Message |
|---|
puska_zg Dva para

Number of posts: 133 Location: zagreb Poker Site: stars, ftp, party, goalwin Karma: 5
 | Subject: sick hand 08.12.09 5:44 | |
| http://www.pokerhand.org/?4958984 |
|
 | |
Mandza Tris

Number of posts: 157 Location: Zagreb Poker Site: PokerStars,Bestpoker88 Karma: 11
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 5:49 | |
| | puska_zg wrote: | | http://www.pokerhand.org/?4958984 |
nisam baš neki stručnjak za omahu al me zanima zašto si ga zgurao na sparenom bordu i na što si ga stavio? |
|
 | |
puska_zg Dva para

Number of posts: 133 Location: zagreb Poker Site: stars, ftp, party, goalwin Karma: 5
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 5:50 | |
| | Mandza wrote: | | puska_zg wrote: | | http://www.pokerhand.org/?4958984 |
nisam baš neki stručnjak za omahu al me zanima zašto si ga zgurao na sparenom bordu i na što si ga stavio? |
pogledaj hand jos jednom |
|
 | |
Mandza Tris

Number of posts: 157 Location: Zagreb Poker Site: PokerStars,Bestpoker88 Karma: 11
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 5:54 | |
| | puska_zg wrote: | | Mandza wrote: | | puska_zg wrote: | | http://www.pokerhand.org/?4958984 |
pogledaj hand jos jednom |
hhaha...nisam ni čitako ko je uzeo hand,tj nisam skužio da imaš str.flush...siiiiicccckkkkk |
|
 | |
ribaaaaaa Tris

Number of posts: 170 Location: Zagreb Poker Site: - Karma: 33
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 6:49 | |
| Ovo nije sick, ovo je superstandard. Booolleeeesnoooo curi kao i uvijek. Siguran sam da ti se ovo događa svakih pola sata, samo ti se ne da postat toliko handova. |
|
 | |
sluga Full house

Number of posts: 942 Location: Zagreb Poker Site: site Karma: 11
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 9:20 | |
| bas je sick. simpa je checkiranje turna, protivnik je trljal ruke i molil se da dodje pik... jbg, zgodna karta za tebe, malo nezgodna za njega :-) |
|
 | |
dfable Pokerica

Number of posts: 1375 Location: Baderna-Istra Poker Site: Ongame Karma: 22
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 9:34 | |
| Jako lijepo puska  Ja sam prije dva dana na turniru, (final table) foldao 75s str flush. Šta je najbolje jedan je imao flush sa asom, bio bi platio šta god. |
|
 | |
Kalimero84 Jedan par

Number of posts: 38 Location: Hrvatska Karma: 0
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 11:24 | |
| Bravo puska.....check na njegov 2.nuts bio mu ocigledno krivi potez jer vjerujem da nebi call-ao turn da je betao.....al sta ces vecina ljudi check-ira nuts pa se to osveti(...tako znam i ja ponekad odigrat,pogotovo u omahi i nakraju se dobro napusit..) Nice 1  |
|
 | |
ribaaaaaa Tris

| |
 | |
lolredline Tris

Number of posts: 188 Location: ZG Poker Site: FT Karma: 27
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 13:06 | |
| |
|
 | |
miroror Skala

Number of posts: 409 Location: zagreb Poker Site: full tilt, poker stars Karma: 7
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 13:15 | |
| zasto bi protivnik bio idiot? dao je free kartu protivniku da si poboljša hand, nije mislio da ce naletiti na ovakvog monstera...
po meni je sve ok odigrano i vjerujem da bi 85% igraca isto odigralo....
ali kaj je da je, nice pot puska.... |
|
 | |
mich_bjukenon Boja

Number of posts: 607 Location: zagorje zelene Poker Site: pokerstars Karma: 21
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 13:21 | |
| | miroror wrote: | zasto bi protivnik bio idiot? dao je free kartu protivniku da si poboljša hand, nije mislio da ce naletiti na ovakvog monstera...
+1
ko bi stavio pusku na tu ruku da je na villanovom mjestu??? |
|
 | |
lolredline Tris

| Subject: Re: sick hand 08.12.09 14:21 | |
| ne moze mu uzeti stack ako ne beta turn, a u puskinom rangeu ima hrpa ruku od koje ce callati turn |
|
 | |
puska_zg Dva para

| Subject: Re: sick hand 08.12.09 15:36 | |
| | lolredline wrote: | | ne moze mu uzeti stack ako ne beta turn, a u puskinom rangeu ima hrpa ruku od koje ce callati turn |
ne bas |
|
 | |
lolredline Tris

| Subject: Re: sick hand 08.12.09 16:06 | |
| dobro nema, 7s je action killer najveci |
|
 | |
ribaaaaaa Tris

| Subject: Re: sick hand 08.12.09 16:23 | |
| | miroror wrote: | zasto bi protivnik bio idiot? dao je free kartu protivniku da si poboljša hand, nije mislio da ce naletiti na ovakvog monstera...
Ovo je omaha, board je sparen i ne postoje free karte koje protivniku poboljšavaju hand toliko da bi nakon ovakvog linea callao river. Ne bi trebao dobit call od boje, skale ili sedmice na riveru. Treba betat turn, nadat se da Puška ima sedmicu(nešto tipa 6789) ili bolje(full) i nadat se da će dobit call. Ne igram online uopće, ali mislim da bi jako malo igrača na PLO 400 to ovako odigralo. |
|
 | |
sluga Full house

Number of posts: 942 Location: Zagreb Poker Site: site Karma: 11
 | Subject: Re: sick hand 08.12.09 16:40 | |
| slazem se s ribaaaaaaaaetinom:-)
na PLO 400 nikak se ne bi trebal naci igrac koji bi platil full stack na straight, a niti na boju na riveru, uz spareni board i sve ostalo, ali...
moguce da mu je dal free kartu da uhvati slabi full sa sedmicom. loshe odigrano, ali dobro za pušku koji je platil s marginalnom kartom, a izvukel maksimalno.
siguran sam da je ovaj (kak ga ono strucno zovete ?...vilijan :-) potal turn da bi puška bacil |
|
 | |
puska_zg Dva para

| Subject: Re: sick hand 08.12.09 16:40 | |
| cudi me da je branimiru jasno koji uopce ne igra omahu. nakon check rejza na flopu i checka na turnu je ocito da ima KK. cak je i tom tipu bilo jasno na riveru da je tolko ocito svima sta ima da me pitao jel imam quads prije nego je callao. |
|
 | |
|