|
|
| Author | Message |
|---|
hrvoje07 Tris

Number of posts: 211 Location: Split Poker Site: rrpoker Karma: 5
 | Subject: Re: live poker 15.07.10 13:18 | |
| dobro, definitivno bi bio kraj online pokera za nas da mozemo igrat samo na lutrijinom siteu  |
|
 | |
eSco Pokerica

Number of posts: 1811 Location: LOL Poker Site: CSB Karma: 93
 | Subject: Re: live poker 15.07.10 13:20 | |
| jos zamisli software. nema dvojbe da bi uzeli onu glupost od ongamea. |
|
 | |
debakl Skala

Number of posts: 479 Location: south Poker Site: sve Karma: 29
 | Subject: Re: live poker 15.07.10 13:51 | |
| | eSco wrote: | | jos zamisli software. nema dvojbe da bi uzeli onu glupost od ongamea. |
zicer |
|
 | |
Djursan Set

Number of posts: 291 Location: Zagreb Poker Site: Live poker only Karma: 12
 | Subject: Re: live poker 15.07.10 14:17 | |
| A jebat ga onda, ionako sam uvijek više volio live poker. |
|
 | |
Dr.Greenthumb Boja

Number of posts: 552 Location: Dislocation Poker Site: Poker Site Karma: 58
 | Subject: Re: live poker 15.07.10 14:28 | |
| Samo se nadam da ce azurnost i efikasnost nasih vrijednih ljudi po ministarstvima biti na nivou kao i do sada, tako da se za ovo nemoramo brinuti jos par god.. |
|
 | |
eSco Pokerica

| Subject: Re: live poker 15.07.10 14:33 | |
| | Dr.Greenthumb wrote: | | Samo se nadam da ce azurnost i efikasnost nasih vrijednih ljudi po ministarstvima biti na nivou kao i do sada, tako da se za ovo nemoramo brinuti jos par god.. |
+1 |
|
 | |
sluga Full house

Number of posts: 942 Location: Zagreb Poker Site: site Karma: 11
 | Subject: Re: live poker 15.07.10 14:50 | |
| dragi moji, eto se javljam da sam zdrav, dobro i da je antina žena rodila:-)
a sad nekaj pametno?1?, a oduvijek dokazano: u vrijeme recesije
(recesija, poshto je to stalno stanje ne samo u rh nego je inicirano umjetnim dizanjem "potreba", citaj marketing i mediji all of the world)
rastu drzavni (proracunski) prihodi od alkohola i kocke (legalno) i od droge (ilegalno).
ne bi se uopce zabrinjaval oko toga da li ce biti online pokera i sigurno se nece zatvoriti u nacionalne okvire. mozda im se to sad cini ok, ali samo zato jer su nesposobni na ispravan nacin oporezovati stvarni dobitak.
stoga predvidjam liberalizaciju trzista i to vrlo brzo posto je i proracunu ipak isplativije da plati 2-3 strucnjaka za izradu programa koji ce utvrditi dobit od online pokera (ne zelim o drugome) i na to naplati porez. predvidjam osnivanje "kockarskih klastera, a ne gasenje (davljenje) guske koja nosi zlatna jaja za drzavne i/ili eu proracun.
hvala na pljesku :-) |
|
 | |
AApolon72 Dva para

Number of posts: 98 Location: Zagreb Poker Site: na 100 strana Karma: 13
 | Subject: Re: live poker 15.07.10 15:09 | |
| jos uvijek odzvanja dvoranom :p |
|
 | |
eSco Pokerica

| Subject: Re: live poker 15.07.10 20:28 | |
| sto se live bankrolla tice... ako za 5x vece online stakese nikad nisam trebao vise od 25 pretpostavljam da je za live 30ak bi vise neg dovoljno? |
|
 | |
dfable Pokerica

Number of posts: 1375 Location: Baderna-Istra Poker Site: Ongame Karma: 22
 | Subject: Re: live poker 15.07.10 20:38 | |
| | eSco wrote: | sto se live bankrolla tice... ako za 5x vece online stakese nikad nisam trebao vise od 25 pretpostavljam da je za live 30ak bi vise neg dovoljno? |
Nemoj me držati za riječ ali ako se dobro sjećam pročitao sam da je za live potreban puno veći BR nego za online igre, baš radi swingova i manjeg broja odigranih ruku u odnous na online. |
|
 | |
Dr.Greenthumb Boja

| Subject: Re: live poker 15.07.10 20:55 | |
| | dfable wrote: | | eSco wrote: | sto se live bankrolla tice... ako za 5x vece online stakese nikad nisam trebao vise od 25 pretpostavljam da je za live 30ak bi vise neg dovoljno? |
Nemoj me držati za riječ ali ako se dobro sjećam pročitao sam da je za live potreban puno veći BR nego za online igre, baš radi swingova i manjeg broja odigranih ruku u odnous na online. |
Mislim da si krivo procitao..A i nikako mi nije jasna ova logika da je za live potreban veci bankroll zbog swingova i manjeg broja odigranih ruku? Daj mi to pojasni pls.. |
|
 | |
ZDMitch Full house

Number of posts: 727 Location: ZD/ZG Poker Site: iPoker Network Karma: 39
 | Subject: Re: live poker 15.07.10 20:57 | |
| Oho, odma đonom radi Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva  |
|
 | |
dfable Pokerica

| Subject: Re: live poker 15.07.10 20:59 | |
| Zato jer u live igri downswing može trajati puuuuno duže. U live igri ne možeš povečati broj stolova, odigrati više ruku da bi ubio varijancu. Samim time i BR treba biti veći kako bi to podnio. Ako se ne varam, čak je u jednom članku na forumu bilo riječi o tome. Ako pronađem, stavim link. |
|
 | |
dfable Pokerica

| Subject: Re: live poker 15.07.10 21:06 | |
| Evo citat sa jednog foruma:
"I just started a new thread to discuss win-rates, because I think it deserves its own discussion. As for bankroll, I still think having a 30 buy-in minimum is key to make regular visits and if you're planning to make a living playing live, you'll probably want 100 buy-ins." |
|
 | |
Dr.Greenthumb Boja

| |
 | |
eSco Pokerica

| Subject: Re: live poker 15.07.10 21:11 | |
| | dfable wrote: | | U live igri ne možeš povečati broj stolova, odigrati više ruku da bi ubio varijancu. |
o rly?

ne kuzim ni ja zasto treba puno veci za live nego online. 20k handova live je isto sto i 20k online samo za odigrat prvo treba bitno vise vremena. samim tim, s vremenske strane, razumijem da je varijanca duza.
Last edited by eSco on 15.07.10 21:14; edited 1 time in total |
|
 | |
dfable Pokerica

| Subject: Re: live poker 15.07.10 21:13 | |
| | Dr.Greenthumb wrote: | | ZDMitch wrote: | Oho, odma đonom radi Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva  |
pr. live u 1h igre ti je podijeljeno recimo 50 ruku..Online u 1h igre ti je podijeljeno recimo 250 ruku (3-4 stola)..Live ak te nejde ces u tih sat vremena imat krekane aseve jednom,i jednom ces izgubit sa setom od veceg seta..Online u tih istih sat vremena ako te nejde ces..................................DUCY?
A i prije par mjeseci sam na ovo naletio..
http://www.pokerlistings.com/strategy/your-bankroll-part-one-how-big-is-big-enough |
Da, ali moraš računati da u tih 100 ruku u live igri češ puno više puta vidjeti flop nego šta ga vidiš u online igri. Bubam, KJs u live igri ima puno veću preflop vrijednost nego u online pokeru. Online ih baciš i ideš na drugi stol, a na live igri se lako može dogoditi da ti to bude najbolja ruka cijele večeri. Žišku? Osim toga, u live igri ne možeš samo čekati premium handove jer če i največi donk za stolom skužiti šta držiš u ruci ako ograš par ruku na sto podijeljenih. Ako sam u krivu neka me isprave ovi koji češće igraju live.
I mislim da ovaj dio bitan:
As for bankroll, I still think having a 30 buy-in minimum is key to make regular visits and if you're planning to make a living playing live, you'll probably want 100 buy-ins.
A esco je pitao za ovo drugo. |
|
 | |
eSco Pokerica

| Subject: Re: live poker 15.07.10 21:15 | |
| sick, vise trebam za live nl50 nego za online nl200  |
|
 | |
dfable Pokerica

| |
 | |
RedRaw Team Pokerica

Number of posts: 1807 Location: Zagreb Poker Site: PokerStars / PartyPoker Karma: 81
 | Subject: Re: live poker 15.07.10 21:20 | |
| Live se igra i vise deep cesce nego sto se to igra online.. Online je deep kad je 200-300BB u djiru (sto je i najcesce) dok live nije iskljuceno niti da je vise igraca 1000BB deep. |
|
 | |
eSco Pokerica

| |
 | |
Dr.Greenthumb Boja

| Subject: Re: live poker 15.07.10 21:21 | |
| | dfable wrote: | Da, ali moraš računati da u tih 100 ruku u live igri češ puno više puta vidjeti flop nego šta ga vidiš u online igri. Bubam, KJs u live igri ima puno veću preflop vrijednost nego u online pokeru. Online ih baciš i ideš na drugi stol, a na live igri se lako može dogoditi da ti to bude najbolja ruka cijele večeri. Žišku? Osim toga, u live igri ne možeš samo čekati premium handove jer če i največi donk za stolom skužiti šta držiš u ruci ako ograš par ruku na sto podijeljenih. Ako sam u krivu neka me isprave ovi koji češće igraju live.
I mislim da ovaj dio bitan:
As for bankroll, I still think having a 30 buy-in minimum is key to make regular visits and if you're planning to make a living playing live, you'll probably want 100 buy-ins.
A esco je pitao za ovo drugo. |
Prve dvije recenice mi nikak ne sjedaju..Sad si dosao do pretpostavke da online igramo hrpu stolova i foldamo marginalnije ruke,zasto? A kada igramo live moramo biti way more loose i igrati svakakva smeca,zasto? |
|
 | |
Dr.Greenthumb Boja

| Subject: Re: live poker 15.07.10 21:25 | |
| Ovo za deep stackove mi je jasno,ali samo ako namjeravas BInat 200-300bba,naravno da je i puno veci bankroll potreban, ali ak konstantno ulazis sa 100bba jos uvijek ne razumijem zasto? |
|
 | |
hrvoje07 Tris

Number of posts: 211 Location: Split Poker Site: rrpoker Karma: 5
 | |
 | |
dfable Pokerica

| Subject: Re: live poker 15.07.10 21:45 | |
| Greenthumb, si igrao kada live cash? |
|
 | |