| | Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker | |
|
|
| Author | Message |
|---|
stu Skala

Number of posts: 441 Location: Rijeka/Zagreb Poker Site: PokerStars Karma: 12
 | Subject: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 25.06.11 1:30 | |
| poz svima diplomski na temu pokera je završen i podijelit ću ga s vama, s obzirom da je bilo zainteresiranih ljudi. međutim, teško je napisati rad na ovakvu temu (matematika u pokeru) koji će istovremeno biti dobar/zanimljiv i matematičarima i pokerašima. ili će biti baziran previše na matematiku (i to ne baš kakvu se uči u školi), ili će matematika biti pojednostavljena, pa će pokeraši doći na svoje. nažalost, ovdje se radi o prvom slučaju. unatoč tome, nadam se da će vam barem neki dijelovi rada biti zanimljivi, a u dijelu sa strogim matematičkim definicijama i teoremima obratite više pažnje na primjere u kojima sam probao predočiti kako ta zahebana matematika izgleda za pokeraškim stolom  jednom možda probam napraviti neki sličan uradak koji bi bio bliži i jednostavniji samim igračima, koji bi bio bogatiji za neke korisne stvari koje se mogu koristiti za vrijeme igre, i u kojem bih izbacio neke "nepotrebne" dijelove koje sam ovdje morao navesti. link: megaupload |
|
 | |
eSco Pokerica

Number of posts: 1813 Location: LOL Poker Site: CSB Karma: 93
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 25.06.11 7:25 | |
| d/l-ao i preletio za sad. vn sir, vn! |
|
 | |
stu Skala

| Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 25.06.11 9:06 | |
| | eSco wrote: | | d/l-ao i preletio za sad. vn sir, vn! |
thx  |
|
 | |
Tonci Full house

Number of posts: 953 Location: Rijeka Poker Site: LuckyAce, Unibet, BetMost Karma: 77
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 25.06.11 10:45 | |
| Procitao sam uvod i prelistao ostalo, izgleda mi super, cak ima vise pokera nego sto sam mislio. Cestitke i javi kako je prosla obrana  |
|
 | |
ma jee Dva para

Number of posts: 131 Location: split Karma: 3
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 25.06.11 20:02 | |
| koliko winrate utjece na varijancu
|
|
 | |
Tonci Full house

Number of posts: 953 Location: Rijeka Poker Site: LuckyAce, Unibet, BetMost Karma: 77
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 25.06.11 20:17 | |
| |
|
 | |
stu Skala

| Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 25.06.11 22:02 | |
| | Tonci wrote: | Procitao sam uvod i prelistao ostalo, izgleda mi super, cak ima vise pokera nego sto sam mislio. Cestitke i javi kako je prosla obrana  |
hvala, ocu 
| ma jee wrote: | koliko winrate utjece na varijancu
|
winrate i varijanca ne utjecu jedno na drugo. mnogi misle da sto je winrate manji, to je varijanca veca i obrnuto, ali to je potpuno pogresno.
al ono na sto utjecu i jedno i drugo je interval pouzdanosti. recimo da gledamo BB/100 ruku ko sto se obicno gleda. recimo da imas winrate x i devijaciju y (devijacija = korijen iz varijance) na 100 ruku. nakon sto odigras 100 ruku, ovo su ti intervali pouzdanosti:
68% interval pouzdanosti: [x-y,x+y] 95% interval pouzdanosti: [x-2y,x+2y] 99% interval pouzdanosti: [x-3y,x+3y]
konkretno, ako imas winrate od 2BB na 100 ruku, i devijaciju od 22.36BB na 100 ruku (sto je jednako varijanci od 500BB na 100 ruku), onda ces nakon odigranih 100 ruku: 68% imati rezultat izmedju -20.36BB i 24.36BB 95% imati rezultat izmedju -42.72BB i 46.72BB 99% imati rezultat izmedju -65.08BB i 69.08BB
primijeti da je u svakom od ova tri intervala sredina tocno 2BB. o varijanci ovisi koliko "lijevo" i koliko "desno" od sredine mozemo ici.
ako povecas winrate na 4BB na 100 ruku, uz istu ovu varijancu (devijaciju), ovi intervali ce postati 68% [-18.36BB, 26.36BB] 95% [-40.72BB, 48.72BB] 99% [-63.08BB, 71.08BB]
a ako ostavimo winrate od 2BB na 100 ruku, a promjenimo varijancu, npr povecamo je sa 500BB na 900BB na 100 ruku, to je devijacija od 30BB na 100 ruku, tad su intervali pouzdanosti za rezultat nakon 100 ruku: 68% [-28BB, 32BB] 95% [-58BB, 62BB] 99% [-88BB, 92BB]
da li x utjece na y? ne. da li y utjece na x? ne. da li je y veci ako je x manji? ne. da li je y manji ako je x veci? ne.
winrate i varijanca nemaju veze jedno s drugim. ali (naravno) i jedno i drugo utjecu na ishod sessiona. |
|
 | |
eSco Pokerica

Number of posts: 1813 Location: LOL Poker Site: CSB Karma: 93
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 25.06.11 22:09 | |
| http://www.evplusplus.com/poker_tools/variance_simulator/ |
|
 | |
stu Skala

| Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 25.06.11 22:12 | |
| | eSco wrote: | | http://www.evplusplus.com/poker_tools/variance_simulator/ |
da, to je na drugom forumu iskocilo takodjer u jednoj slicnoj raspravi, i tu se lijepo vidi da winrate ne utjece na varijancu (ni obrnuto).
to govori vec sama cinjenica da mozemo rucno promijeniti jedno, a da se ne mijenja ono drugo. |
|
 | |
stu Skala

| Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 05.07.11 19:31 | |
| evo, obrana diplomskog na ovu temu mi je u utorak 12.07., ako slucajno ima zainteresiranih da prisustvuju (obrana je otvorena za javnost), nek mi se jave na pm za detalje  |
|
 | |
zoki Jedan par

Number of posts: 32 Location: zagreb Poker Site: stars Karma: -1
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 06.07.11 7:15 | |
| sretno |
|
 | |
stu Skala

| |
 | |
lion406 Full house

Number of posts: 751 Location: Zagreb Poker Site: Pokerstars, Unibet Karma: 5
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 06.07.11 12:22 | |
| Sretno i od mene...ne vidim razlog da ne prođe odlično !  |
|
 | |
stu Skala

| Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 06.07.11 13:55 | |
| hvala lave  |
|
 | |
DirtyCash90s Boja

Number of posts: 578 Location: Zagreb Poker Site: FTP Karma: 24
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 07.07.11 14:08 | |
| Koji je to faks opce? PMF-matematika, ekonomija ...? |
|
 | |
Andre_787 Boja

Number of posts: 665 Location: Rijeka Poker Site: Poker stars Karma: 43
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 07.07.11 14:10 | |
| malo sam preletio i lijepo izgleda, previse matematike za moj ukus al good job sretno na obrani, ako ko sta bude zajebavao samo reci HU4ROLLZ i rijesi to poslije |
|
 | |
Beki89 Skala

Number of posts: 407 Location: Zagreb Poker Site: GoPlayClub - Entraction Network Karma: 30
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 07.07.11 14:39 | |
| Ovo je super, al za mene je to žešći SF! Svaka čast  |
|
 | |
stu Skala

| Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 07.07.11 15:17 | |
| |
|
 | |
stu Skala

| Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 12.07.11 18:13 | |
| evo ga, faks je iza mene, sad sam i sluzbeno diplomirani pokeras  faca profesora iz kompleksne analize dok je gledao moju prezentaciju, pokeraski stol, ulaganje cipova i okretanje karata je bila priceless  |
|
 | |
dfable Pokerica

Number of posts: 1375 Location: Baderna-Istra Poker Site: Ongame Karma: 22
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 12.07.11 18:17 | |
| Iskrene čestitke stu  |
|
 | |
Andre_787 Boja

Number of posts: 665 Location: Rijeka Poker Site: Poker stars Karma: 43
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 12.07.11 18:24 | |
| |
|
 | |
stu Skala

| Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 12.07.11 18:58 | |
| hvala istrijanu i momku s kvarnera  |
|
 | |
Tonci Full house

| Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 12.07.11 19:14 | |
| Iskrene iskrene cestitke stu  Naravno nismo ni sumnjali u tebe.. živio  |
|
 | |
lion406 Full house

Number of posts: 751 Location: Zagreb Poker Site: Pokerstars, Unibet Karma: 5
 | Subject: Re: Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker 12.07.11 20:10 | |
| Bravo @stu...čestitke, zar smo sumnjali u tebe  |
|
 | |
Dr.Greenthumb Boja

Number of posts: 552 Location: Dislocation Poker Site: Poker Site Karma: 58
 | |
 | |
| | Vjerojatnosni pristup igri Texas Hold'em poker | |
|