dulesavic Dva para

Number of posts: 104 Location: Zagreb Poker Site: party Karma: 5
 | Subject: random number generator 12.08.09 15:35 | |
| Ulogiram se na partypoker nakon n>1.0 mjeseci, odigram 1 SNG. U 10 handova sam dobio: 1 x straight AA set petica 1 x nuts straight 1 x split pot straight i takve strahote se nastavljaju (dobro izgubio jedan hand od jacheg seta) do kraja kad on ima malo vishe chipova od mene i ima  , a ja  ,  , flop je  , on gura allin, ja callam, turn  river  i kao tochku na i on gura preostalo sa  , ja callam sa  i dobijem  flush.... Pitam se ja ko su ti itechlabs i kakvu maglu oni prodaju...  I ima li taj RNG kao ulazni parametar koliko dugo netko nije igrao? http://www.partypoker.com/about_us/game_fairness/r_n_g.html |
|
DisD Team Pokerica

Number of posts: 1430 Location: Zagreb Poker Site: Unibet, GoalWin, Party Poker, Expekt Karma: 71
 | Subject: Re: random number generator 12.08.09 17:13 | |
| I meni se ponekad čini da kada tek počneš igrati nakon pauze ili kada tek igrač dođe na novi site da ima jako dobre karte i da je generalno u upswingu. No ipak sam siguran da se stranicama ne isplati muljati s takvim stvarima jer ipak predobro zarađuju od rakea. _________________ Šta ću bezveze, moram platiti!
|
|
Las&co Tris

Number of posts: 141 Location: Zagreb Poker Site: Unibet, Everest Karma: 1
 | Subject: Re: random number generator 12.08.09 17:15 | |
| Desilo mi se jednom u zivotu da sam na dobroj strani ove price....
A ostalih 15-ak puta??? |
|
equusDU Skala

Number of posts: 397 Location: Dubrovnik Poker Site: Unibet Karma: 7
 | Subject: Re: random number generator 13.08.09 9:08 | |
| RNG je jedan od nasufisticiranijih algoritama današnjice i koliko ja znam od je propisan od neke svjetske organizacije(zaboravio sam ime) i sve poker stranice ga MORAJU koristiti...a itechlabs je kako sam ja shvatio samo kompanija koja implementira i prilagođava(ne mijenja) taj algoritam u poker software, tako da sumljam da bi jedna renomirana poker stanica ima hrabrosti se igrati s time...premda u teoriji(ali samo u teoriji) postoji mogućnost predviđanja slijedećeg izvučenog broja, ali za to bi treba iznijeniti source code samoga RNG. na netu sam našao nekoliko interesantnih teorija korištenja RNG-a, a jedna je da FT i PS ga koriste na način da ako je u trenutku aktivno primjerice 500 stolova, da se miješa na istome mjestu 500 deckova i to znači da se na istome mjestu mješa 500 npr. aseva herca, nakon toga primjerice 'dealer' treba staviti na stol TURN i RNG mu izbaci asa herca, provjerava se da li je taj as već u igri na tome određenome stole i ako nije od ga stavlja, a ako jest opet RNG daje drugi broj i drugu katru...ova je teorija interesantna, ali sa nekoga stručnog stajališta kao programer mi je dosta sumljiva jer nekako ne vjerujem da bi ovakav način bio brz, već bi se vukao i svaka ruka bi trajala 5 min...ali to je samo moja pretpostavka... kao što rekoh postoji još nekoliko teorija ali ova mi je bila najzanimljivija...  |
|
knez Dva para

Number of posts: 127 Location: Zagreb Poker Site: fast and loose Karma: 25
 | Subject: Re: random number generator 13.08.09 11:19 | |
| |
|
dulesavic Dva para

Number of posts: 104 Location: Zagreb Poker Site: party Karma: 5
 | Subject: Re: random number generator 13.08.09 19:22 | |
| | equusDU wrote: | RNG je jedan od nasufisticiranijih algoritama današnjice i koliko ja znam od je propisan od neke svjetske organizacije(zaboravio sam ime) i sve poker stranice ga MORAJU koristiti...a itechlabs je kako sam ja shvatio samo kompanija koja implementira i prilagođava(ne mijenja) taj algoritam u poker software, tako da sumljam da bi jedna renomirana poker stanica ima hrabrosti se igrati s time...premda u teoriji(ali samo u teoriji) postoji mogućnost predviđanja slijedećeg izvučenog broja, ali za to bi treba iznijeniti source code samoga RNG.
|
RNG je samo generator brojova i nista drugo. Komad SW/HW kojem kazesh DAJ, i on ti da broj (u sluchaju PP izmedju 0 2na32-1, jerbo ima 32 bita). Kako on to tochno radi, to je tema zestoke znanosti, a i zestokih bullshitanja. Ali ajmo za potrebe diskusije zakljuchit da je on super, i da nemamo nikakve primjedbe na kvalitetu brojeva koje on smishlja.
Da bi kvalitetno promjeshao deck, treba ti bar 8RNova, jerbo imash log2(52!) kombinacija iliti oko 226 bitova.
Itechlabs je preduzeche koje se potpisalo na izjavu da je partygamingov RNG i algoritam za mjeshanje karata OK, kosher ili kako god te veseli, te da zadovoljavaju ona 4 kriterija.
Sad kad smo sve to shvatili, zamisli ovu hipotetsku situaciju: imash hand analyzer koji dobije promjeshan deck prije nego sto su karte podjeljene, analizira kako bi dule mogao prochi, i ako mu se ne svidja rezultat trazi novo mijeshanje...
Sva 4 itechlabsova kriterija su i dalje zadovoljena, dule je dobio tudju lovu i sad si misli "jbt zasto ja na unibetu igram kad mi party djeli bolje karte?"... (nije da sam nezadovoljan kvalitetom karata na unibetu) 
| equusDU wrote: | na netu sam našao nekoliko interesantnih teorija korištenja RNG-a, a jedna je da FT i PS ga koriste na način da ako je u trenutku aktivno primjerice 500 stolova, da se miješa na istome mjestu 500 deckova i to znači da se na istome mjestu mješa 500 npr. aseva herca, nakon toga primjerice 'dealer' treba staviti na stol TURN i RNG mu izbaci asa herca, provjerava se da li je taj as već u igri na tome određenome stole i ako nije od ga stavlja, a ako jest opet RNG daje drugi broj i drugu katru...ova je teorija interesantna, ali sa nekoga stručnog stajališta kao programer mi je dosta sumljiva jer nekako ne vjerujem da bi ovakav način bio brz, već bi se vukao i svaka ruka bi trajala 5 min...ali to je samo moja pretpostavka... kao što rekoh postoji još nekoliko teorija ali ova mi je bila najzanimljivija...  |
Puno si teksta napisao, sazetak je da FT i PS shuflaju deck nakon sto podijele hole karte, te prije turna i rivera. I ja sam chuo da je tako. Logika toga je da sprijechish slijedeche: ako netko tko zna kojim algoritmom se mijeshaju karte nakon sto je vidio hole karte i flop moze sa nekom vjerojatnoschu boljom od 1/2na32 pogoditi onaj 256bitni seed moze preciznije izrachunati vjerojatnost da che mu na turnu ili riveru dochi zeljena karta te isto tako i bolje procijeniti protivnichku kartu te tako imati edge
U svakom sluchaju, zamisli opet hipotetsku situaciju da dealer ponovo mijesha deck (ajmo rech samo jednom) ako dule ne dobije top20% hand. Nakon toga moze i prije flopa i prije turna i prije rivera mijeshat koliko ochesh. Ma moze i prije svake karte koju podijeli mjeshat. Moze sto se mene tiche i pol decka spalit.... 
Sad uzmi u obzir da se targeti za takvo rigged dijeljenje mijenjaju svakih n vremena, gurni to u stotinjak miliona handova koje se svaki mjesec podijele na partypokeru, daj nekom mjesechni hand hostory pa nek probaju nach nepravilnost.
Disclaimer: ne tvrdim, ne mislim, nisam, nemam, nechu, ne zelim |
|