|
Por qué?!
5
3.9
22
| | Author | Message |
|---|
ZDMitch Full house

Number of posts: 727 Location: ZD/ZG Poker Site: iPoker Network Karma: 39
 | Subject: Por qué?! 27.10.09 14:50 | |
| Zašto?! Zašto mi se redovito događa da gubin jake ruke? Znači, dok god su u igri ruke nekakve srednje jakosti tu redovito dižen lovu, bez problema udvostručin bankroll... Onda dobijen jaku ruku, i uvik, ali uvik, villainu na riveru padne neko govno i to bude baš onako ljepuškast bad beat. Tu popušin sve što san zaradija u prethodnih par sati na manjim rukama... Ja naravno popizdim, onda se smirim pomalo, vraćan se u plus, opet dobro stojin sa stackom i opet... bum... Opet ja iman jaki full house, villain ima 4 of a kind, ja iman skalu do aša na flopu, oden na all in, njemu na turnu i riveru padne flush itd. itd. Kad pogledan svoju statistiku vidin samo jedno - jaka ruka = pušiona, srednje i slabe ruke + blefovi = ja nosin paru. Kako igrače pokera smatran prilično inteligentnim ljudima (naročito one dobre), volija bi čuti što misle cijenjeni forumaši... Ili jednostavno da mi netko preporuči neke tablete  |
|  | | ZDMitch Full house

| Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 14:57 | |
| Evo, nisan ni završija pisat post, kad vidi vraga opet popuših... Njegov full jači od moga. Podupla sam stack, pa je moj full bija slabiji, izgubija sam 2/3 stacka. Pa sam se diga na nulu, opet sa srednjim i slabijim rukama, te blefovima... naravno, onda je opet došla na red solidna ruka nakon flopa (dva para) koja je na turnu postala full. Vjerojatno negdi griješin jebački, pa ako ko ima dijagnozu bilo bi lipo da se javite sa svojim komentarom Pa čak i oni koji ne znaju koja bi to mogla biti moja dijagnoza nego me samo misle malo podjebavat  Evo vam ova zadnja ruka, secirajte... $0.02/$0.04 No Limit Holdem PartyPoker 8 Players Hand Conversion Powered by weaktight.comStacks:UTG JasonOost222 ( $3.60) UTG+1 beluska85 ( $7.73) MP1 Grassman001 ( $4.96) MP2 PRONIN1984 ( $5) CO nedvedRUS ( $5.06) BTN Hero ($3.24) SB WagihB3333 ($5.49) BB soullessAce ($6.08) Pre-Flop: ( $0.06, 8 players) Hero is BTN 5 folds, Hero calls $0.04, WagihB3333 calls $0.02, soullessAce checks Flop:  ( $0.12, 3 players) WagihB3333 checks, soullessAce checks, Hero checks Turn:  ( $0.12, 3 players) WagihB3333 goes all-in $5.45, soullessAce folds, Hero goes all-in $3.20River:  ( $8.77, 2 players, 2 all-in) Final Pot: $8.77WagihB3333 shows  Hero shows  WagihB3333 wins $8.45 (net +$2.96) Hero lost $3.24 soullessAce lost $0.04 Samo da naglasin da je ovaj lik totalno čudan igrač, zna biti loose, a zna biti i jako tight i to sve u naletima po par ruku (mi Dalmatinci bi rekli na refule). Kad se radi o slabijim rukama oderen ga samo tako, ali ove jače lik uvik, al jebeno uvik ima jače od mene... |
|  | | RedRaw Team Pokerica

Number of posts: 1828 Location: Zagreb Poker Site: PokerStars / PokerXe Karma: 81
 | Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 15:13 | |
| Prva greska je da limpas (call) na buttonu prije flopa. Trebao bi raise raditi i to u visini 3 do 4 puta Big Blind + 1 BB za svakog limpera (callera prije tebe).
Druga stvar je ne igrati A3o, a ako vec igrati, onda ga igrati sa raiseom i ne za cijeli stack koji god par da pogodis. |

| Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 15:21 | |
| Ma gle, svjesan sam da sam ovu zadnju ruku loše odigra. To mi je jasno. Ali ako me već posralo, pa sam dobija full, za koji racku se meni uvik dogodi da on ima jačega?  Inače ne igran A3o, ne igran ništa s ašem skoro do AT kombinacije... |
|  | | Dr.Greenthumb Boja

Number of posts: 553 Location: Dislocation Poker Site: Poker Site Karma: 58
 | Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 15:21 | |
| Mislim da ovdje nisi ništa krivo napravio...A3 protiv A4 i maksimalno za.eban flop za tebe...Da si imao malo više sreće zaslužio bi pehar,no u ovom slučaju si jednostavno samo peh..Btw preporučio bi Normabele uz malu količinu neke žestice i ovakve situacije te ubuduće uopće neće dirat..Samo nemoj iz kuće izlaziti takav jer bi moglo biti gadno... |
|  | | PsychoDad Jedan par

Number of posts: 36 Location: Split Poker Site: bwin Karma: 2
 | Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 15:27 | |
| Najbolje cim dobijes aseve ili kraljeve, bacaj odma... :o) |

Number of posts: 1828 Location: Zagreb Poker Site: PokerStars / PokerXe Karma: 81
 | Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 15:28 | |
| U pokeru smo jako cesto sami tvorci svoje nesrece. |
|  | | zed Tris

Number of posts: 162 Location: disi Poker Site: fulltilt Karma: 7
 | Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 16:35 | |
| | Dr.Greenthumb wrote: | | Mislim da ovdje nisi ništa krivo napravio...A3 protiv A4 i maksimalno za.eban flop za tebe...Da si imao malo više sreće zaslužio bi pehar,no u ovom slučaju si jednostavno samo peh..Btw preporučio bi Normabele uz malu količinu neke žestice i ovakve situacije te ubuduće uopće neće dirat..Samo nemoj iz kuće izlaziti takav jer bi moglo biti gadno... |
Nije istina da nije ništa krivo napravio, RedRaw je lijepo napisao post iznad tvojeg.
| ZDMitch wrote: | Ma gle, svjesan sam da sam ovu zadnju ruku loše odigra. To mi je jasno. Ali ako me već posralo, pa sam dobija full, za koji racku se meni uvik dogodi da on ima jačega? 
Inače ne igran A3o, ne igran ništa s ašem skoro do AT kombinacije... |
Obavezno pogledaj "Eightfold path to poker enlightenment" na DeuceusCracked. Autor TommyAngelo uz još jednog lika predobro objašnjava (ili pojašnjava) kako pravilno razmišljati o pokeru, da se unaprijedi igra i smanje situacije di ne igramo našu najbolju igru (dakle, spriječavanje tilta). Nemoraš platit subskripciju na DeucesCracked, imaš 7 dana besplatno kad se prijaviš (moraš i karticu stavit jel) i moš cancelat subskripciju odma i neće ti naplatit, a tih 7 dana triala ti ostaje. Skini si šta oćeš i uživaj, ali obavezno ovu seriju filmića što sam naveo.
I da, zaboravio sam, nemoj postat hendove dok ne završiš sesiju. Odvlači ti nepotrebno pažnju. Neznam kako ima PT ili šta već koristiš, ali HEM ima fini hend histori stolova (ono di su ti zadnja 3 henda na HUDu). Otvori preko toga hend histori i imaš u gornjem lijevom kutu mark hand, označi to. Kasnije kad gledaš sesiju imaš "last 100 hands", "last 500 hands" itd, ali imaš i [ ] show only marked hands. Klikni, i VOILA  |

| Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 17:47 | |
| Hvala svima na konstruktivnim komentarima. Ja sam se prvo živ poija što uopće igran na A3o jer nikad ne igran na to.
Tridesetak ruku prije toga sam popušija isto full house, ja iman pocket petica, on je ima pocket osmica. Znan da smo često sami tvorci svoje nesriće na pokeru kako RedRaw reče, zato me i zanimalo ima li netko neki "clue" zašto tako loše odigravan jake ruke, a srednje i slabe ruke redovito dobijan i kvalitetnije odigravan... |
|  | | Bora Tajter Team Pokerica

Number of posts: 1127 Location: Zagreb Poker Site: RR poker Karma: 53
 | Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 17:57 | |
| | RedRaw wrote: | | U pokeru smo jako cesto sami tvorci svoje nesrece. |
u potpunosti se slazem, situacije u kojim ne mozes izbjec gubitak novca/cipova su jako rijetke... |
|  | | Dr.Greenthumb Boja

Number of posts: 553 Location: Dislocation Poker Site: Poker Site Karma: 58
 | Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 18:17 | |
| [quote="zed"] | Dr.Greenthumb wrote: | | Mislim da ovdje nisi ništa krivo napravio...A3 protiv A4 i maksimalno za.eban flop za tebe...Da si imao malo više sreće zaslužio bi pehar,no u ovom slučaju si jednostavno samo peh..Btw preporučio bi Normabele uz malu količinu neke žestice i ovakve situacije te ubuduće uopće neće dirat..Samo nemoj iz kuće izlaziti takav jer bi moglo biti gadno... |
Nije istina da nije ništa krivo napravio, RedRaw je lijepo napisao post iznad tvojeg.
Istina,no ja se u svojem postu nisam opredjelio za konkretnu analizu handa od preflopa do rivera (iako i da jesam bi ona možda bila pogrešna),već mi je bila fascinantna činjenica da Mitch ima A3,a protivnik A4,i onda dolazi još fascinantniji board di na flopu izlaze i 3 i 4,te po as na turnu i riveru..A sve to mi je bilo fascinantno baš iz razloga što Mitch sa takvim boardom nije mogao odustati od ruke,kao ni njegov protivnik koji je kao što se na kraju ispostavilo bio za nijansicu bolji..I zato sam u svom postu fasciniran njihovim kartama,te još više kartama na boardu generalno dao komentar o tome kako je Mitch dobro odigrao,misleći pritom da jednostavno ni on,a ni protivnik nisu mogli a niti trebali odustati od svojih ruku...A i uz to Red je svoj post objavio u trenutku dok sam ja svoj pisao..Da sam pročitao njegov post prije nego objavio svoj,definitivno mu ne bih proturječio i time pokazao koliki sam donk,jer zbilja nevolim to pokazivati,mislim da se to ionako jasno vidi :-)..Nemoj zamjeriti zed,samo pojašnjavam da nebi bilo zabune..Pozdrav.. |

| Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 18:23 | |
| | Dr.Greenthumb wrote: | | već mi je bila fascinantna činjenica da Mitch ima A3,a protivnik A4,i onda dolazi još fascinantniji board di na flopu izlaze i 3 i 4,te po as na turnu i riveru..A sve to mi je bilo fascinantno baš iz razloga što Mitch sa takvim boardom nije mogao odustati od ruke... fasciniran njihovim kartama,te još više kartama na boardu generalno dao komentar o tome kako je Mitch dobro odigrao |
Fasciniralo je i mene doktore, bogami me je fasciniralo  |
|  | | zed Tris

Number of posts: 162 Location: disi Poker Site: fulltilt Karma: 7
 | Subject: Re: Por qué?! 27.10.09 21:45 | |
| | Dr.Greenthumb wrote: | | zed wrote: | | Dr.Greenthumb wrote: | | Mislim da ovdje nisi ništa krivo napravio...A3 protiv A4 i maksimalno za.eban flop za tebe...Da si imao malo više sreće zaslužio bi pehar,no u ovom slučaju si jednostavno samo peh..Btw preporučio bi Normabele uz malu količinu neke žestice i ovakve situacije te ubuduće uopće neće dirat..Samo nemoj iz kuće izlaziti takav jer bi moglo biti gadno... |
Nije istina da nije ništa krivo napravio, RedRaw je lijepo napisao post iznad tvojeg. |
Istina,no ja se u svojem postu nisam opredjelio za konkretnu analizu handa od preflopa do rivera (iako i da jesam bi ona možda bila pogrešna),već mi je bila fascinantna činjenica da Mitch ima A3,a protivnik A4,i onda dolazi još fascinantniji board di na flopu izlaze i 3 i 4,te po as na turnu i riveru..A sve to mi je bilo fascinantno baš iz razloga što Mitch sa takvim boardom nije mogao odustati od ruke,kao ni njegov protivnik koji je kao što se na kraju ispostavilo bio za nijansicu bolji..I zato sam u svom postu fasciniran njihovim kartama,te još više kartama na boardu generalno dao komentar o tome kako je Mitch dobro odigrao,misleći pritom da jednostavno ni on,a ni protivnik nisu mogli a niti trebali odustati od svojih ruku...A i uz to Red je svoj post objavio u trenutku dok sam ja svoj pisao..Da sam pročitao njegov post prije nego objavio svoj,definitivno mu ne bih proturječio i time pokazao koliki sam donk,jer zbilja nevolim to pokazivati,mislim da se to ionako jasno vidi :-)..Nemoj zamjeriti zed,samo pojašnjavam da nebi bilo zabune..Pozdrav.. |
A eto, sad je sve jasno, ja tebi nisam mogo pročitat misli, samo ono šta piše  Što se fascinacije tiče, prođe to nakon određenog broja hendova kad se nagleda čovjek krekanih aseva i 2 outera na riveru 
Još uvijek preporučam "Eightfold path to poker enlightenment" za gledanje, prva epizoda je vezana baš uz ovaj topic. |
|  | | veyst555 Boja

Number of posts: 527 Location: Value Town Poker Site: None Karma: 45
 | Subject: Re: Por qué?! 28.10.09 10:13 | |
| Kao odgovor na pitanje zašto? -možda i pomogne.
1. Jer nekim rukama jednostavno ne možeš pobjeći.
2. U neke od njih si se sam uvalio jer nisi raisao, prva ruka koju si postao je gotovo idealan primjer.
Mislim da je dosta zanimljivije što možeš učiniti po pitanju toga, od zašto?
1. Na neke stvari se naviknuti jer su sastavni dio pokera i nemozes ih zaobici koliko god dobro igrao.
2. Neke greške ispraviti tipa bas ovo limpanje sa najjace pozicije na stolu (jedana od najosnovnijih poker greski), bez neke velike matematike rase bi vjerojatno otjerao ovoga Ah4d, a i da nije ionako su obje ruke poslje turna same odigrale i svi cipovi isli u sredinu. |

| |  | | veyst555 Boja

| Subject: Re: Por qué?! 28.10.09 11:09 | |
| Nema problema. I ja sam relativno nov na ovom forumu (ne bas tako zelen u pokeru), ekipa ovdje izvrsno komentira i prica stvarno mozes puno nauciti, Osnova ti je diskutirati ruke, uvidjeti greske, skuzit da nema lake love i ice to nabolje ( za razliku od stranih foruma na kojima sam ja davno ucio ovdje nema toliko kuknjave sta je uber plus).
Puno je tema obradeno al bilo bi super kad bi netko napisao nesto o raise vs.limp temi jer vidim da se dosta handova posta bas s tom greskom.
Vjerojatno si i sam skuzio da je poker znatno vise od ulaganja cipova sa namjerom da oplodis investiciju kad imas jake karte.
raise s BTN ti dodatno jaca ionako jaku poziciju. raise generalno preferiras jer: 1. Dobijas vise informacija od protivnika 2. Smanjujes broj protivnika 3.Dobijas vise opcija u flop i postflop igri(ukljucujuci bluff) 4. Vec samim raisom imas sansu da protivnik folda,sto je poprilicno vazno "in the long run" 5. Raisom otpocetka pripremas protivnika za fold,i dajes mu do znanja da se ga svaka akcija kostati, sto je bit pokera sama po sebi . 6. Jake karte raisas jer ne zelis limpere sa trash kartama , vjerojatno si i sam sto puta svjedocio kako je nekome monster ruka crackana jer je slowplejao.
Ima toga jos, ovako smo na brzinu da pojasnim ono sto sam htio reci. |

| Subject: Re: Por qué?! 28.10.09 11:53 | |
| Samo kratko, ne slazem se sa tockom 6 veyst555, tj. ne slazem se s njom ako sam ju dobro protumacio.
Jake karte raiseas jer zelis da te lose karte zovu i da od njih dobijas value za svoju dobru kartu. |
|  | | veyst555 Boja

| Subject: Re: Por qué?! 28.10.09 12:59 | |
| | RedRaw wrote: | Samo kratko, ne slazem se sa tockom 6 veyst555, tj. ne slazem se s njom ako sam ju dobro protumacio.
Jake karte raiseas jer zelis da te lose karte zovu i da od njih dobijas value za svoju dobru kartu. |
Mislim da si popuno i pravu i da sam malo zabrijao. Za cash igru apsolutno vrijedi tvoja tvrdnja i lose i nedoreceno sam to postavio.
Iz moje perspektive Sng grinda to je ipak malo drugacije, value gubi na važnosti samom činjenicom da čipovi nemaju value jednak njihovoj količini, a trapanje "second best" handa je prioritet, umjesto izvlacenja vrijednosti iz karata.
Buduci da je post vezan za cash igru moj bad, al evo mislim da prvih 5 vrijedi za oba svijeta. |
|  | | |
| | Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |